Osteopatisk behandling Umeå

Osteopati, en holistisk behandlingsmetod

Vad är osteopati?

Osteopati är en erkänd manuell behandlingsform som grundades i slutet på 1800-talet. En manuell behandlingsform innebär att en osteopat jobbar primärt med händerna, genom undersökning och behandling.

Varför helhet?

Osteopati ser kroppen som en helhet där alla delar påverkar varandra. Grundaren av osteopati, Andrew Taylor Still, såg ett samband mellan kroppens struktur och funktion och hur dessa två påverkade varandra. Genom att behandla en del av kroppen kan vi också påverka en annan del av kroppen.  

Vad kan osteopati hjälpa dig med?

Osteopati är en effektiv behandlingsform vid flera olika smärttillstånd. Genom en grundlig undersökning kan din smärtorsak identifieras och hanteras på ett effektivt sätt. Vanligt förekommande smärtotillstånd som behandlas med osteopati är bland annat:
– Nacke, rygg och bäckenproblematik
– Instabilitet och rehabilitering
– Huvudvärk av olika typer
– Idrottskador

Osteopat Simon Dahlström

Simon Dahlström Osteopat D.O

Simon Dahlström arbetar sedan 2020 som osteopat i centrala Umeå och hjälper människor dagligen med sina problem. På fritiden är han aktiv på både skidorna och cykeln. Genom sin förståelse för kroppens biomekanik i kombination med hans erfarenheter inom rehabilitering av skador har Simon en stor verktygslåda med tekniker och tips för att du ska bli av med din smärtproblematik. 

 

Vanliga frågor

Varje besök kostar 900kr och utsatt tid är 45min per besök. Kom ihåg att osteopati är en godkänd skatteförmån som kan nyttjas till ditt friskvårdsbidrag.

Varje persons sökorsak är olika och därför är det svårt att ge ett fast antal behandlingar. Vissa behöver fler och vissa behöver färre. De flesta kommer 2-3 gånger.

På ditt första besök kommer osteopaten undersöka din kropps olika vävnader för att förstå varför du har ont. Informationen som samlas in vid en undersökning används sedan för att skapa en behandlingsplan. Under behandling utför ostoepaten olika tekniker i syfte till att få en förändrad vävnadsrespons och efter behandling får du tips, råd och ibland övningar för att fortsätta arbeta på din problematik hemmavid.

En osteopatutbildning pågår i 4 år där osteopaten får lära sig om anatomi, fysiologi,  tekniker och flera andra ämnen. Detta är för att du som patient ska kunna få en så trygg behandling som möjligt.